raft-ot-koja-i-durvo
#Интериор
Plan Team

Стилен рафт от рециклирана кожа и дърво

Представяме ви един страхотен рафт от рециклирана кожа и дърво, който можете да си направите вкъщи с минимални усилия и то със съвсем малко средства, а крайният резултат е наистина впечатляващ. Рафта изглежда наистина великолепно и би се харесал и на най-изтънченият дизайнерски вкус.

За създаването му не са ви необходими скъпи и трудно откриваеми материали. Напротив, всичко от което имате нужда, вероятно вече го имате.

Рафт от кожа и дърво - материали

Необходими материали:

  • 2 не много дълги дъски ( 50-60 см. дълги и около 8-10 см. дебели );
  • 2 стари дълги колана (по-възможност с еднакъв цвят). Ако нямате много дълги колани, можете да съедините два колана, като по този начин ще получите един дълъг;
  • Пирони;
  • Ролетка;
  • Молив.

Инструкции за сглобяване на нашият рафт от кожа и дърво

1. Вземете двете дъски и в краищата им от двете страни на около 10 см. в края с помощта на молив ги разчертайте (отгоре и отдолу) за да си отбележите къде трябва да минат коланите. Важно е да проверите внимателно дали разстоянията и от двете страни са еднакви.

Рафт от кожа и дърво - чертане на дъските

2. Вземете коланите които сте подготвили и ги премерете. Трябва да са с еднаква дължина. Ако е необходимо пробийте подходящи дупки, така, че когато ги закопчеете и ги поставите един до друг да са с еднаква дължина. Вземете първата дъска и я поставете вътре в основата на колана, като оставите токите на колана в горната част. Идеята е, че след като поставите втората дъска, която ще е приблизително на около 20-25 см. от дъската в основата, тя не трябва да се пада върху токата на колана, така, че предвидете и това.

Поставяне на дъската в коланите - Рафт

3. След като сте се уверили, че сте поставили колана правилно върху дъската, с помощта на пирони захванете дъската за колана, като гледате външната част на колана да съвпада вече маркираната върху дъската с молив част. Повторете същата гимнастика и с другият край на дъската и другият колан.

Рафт - захванат колана за дъската

4. Захванете колана за дъската и в страни (отпред и отзад) за да държите колана на мястото му.

Рафт - забийте пирон, отпред и отзад

5. Време е да поставим и втората дъска, която ще стои над първата. За целта поставете вече готовата част в странично положение. Опънете добре коланите и поставете дъската на точно 20-25 см. от края на първата дъска и съобразено с маркера, който поставихме в началото на дъската (отново от външната страна на колана). Уверете се, че сте опънали добре колана и с помощта на чука и пирон фиксирайте втората дъска. Повторете същото и от другата страна на дъската.

Рафт - фиксиране на втората дъска

6. Повторете стъпка 5 за задната част на дъската, като отново внимавате добре да е опънат колана. Това ще гарантира, че втората дъска е фиксирана правилно и на едно и също ниво в двете страни, което ви гарантира приятен визуален вид на вашият рафт.

Рафт - фиксирана задна част на рафта

7. Почти привършихме с рафта. Време е да се уверим, че горната част са еднакво равни и при нужда, можете да стегнете или разпуснете някоя от презрамките в лявата или дясната част. При нужда, можете да пробиете лесно дупки в колана с помощта на шило.

Рафт - оразмеряване на коланите при нужда

8. Рафта ни вече е готов и единственото, което остава е да го монтираме на стената. Изберете подходящо място за рафта и го захванете за стената с помощта на дълги пирони, като може да забиете пироните от вътрешната страна на колана. Така ще скриете самото захващане с предната част на колана. След като сте захванали от едната страна, препоръчваме ви да грабнете нивелир и да подготвите втората част за захващане. След като се уверите, че рафта ви е нивелиран добре, може да захванете и от другата страна.

Честито, вече имате невероятно красив рафт на който може да поставите малки саксии с цветя, списания или някакви други декорации, които биха разкрасили вашият интериор.

raft-durvo-koja-1

raft-durvo-koja-2

raft-durvo-koja-3


Оригинална статия и снимки:

Коментари:

Последвай ни